13 јуни, 2024
ПочетнаАВТОБИЗНајскапите модели на Jeep (фото)

Најскапите модели на Jeep (фото)

js naslovna

Брендот „Jeep“ е основан во 1941-ва година. Денес тој е дел од италијанската групација „Fiat“. Оваа марка е позната по „офроуд“ автомобилите, а кај нас дури стана заедничко име за ваквите возила.

Погледнете кои се 10-те најскапи модели на „Jeep“ кои некогаш биле пуштени на пазарот:

10) 2014 Wrangler Unlimited Polar.

2014 Jeep Wrangler Unlimited Polar Edition

Цена: започнува од 32.695 долари. Максимална брзина: 200 km/час. Коњски сили: 285. Има 3.6-литарски V6 мотор. Забрзува до 100 км/час за 9 секунди.

9) 2014 Wrangler Unlimited Altitude.

js 9

Цена: започнува од 32.695 долари. Максимална брзина: 200 km/час. Коњски сили: 285. Има 3.6-литарски V6 мотор. Забрзува до 100 км/час за 9 секунди.

8) 2014 Wrangler Unlimited Dragon.

js 8

Цена: започнува од 36.595 долари. Максимална брзина: 209 km/час. Коњски сили: 284. Има V6 мотор. Забрзува до 100 км/час за 7 секунди.

7) Jeep Wrangler Rubicon X.

2013 Jeep Wrangler Rubicon 10th Anniversary Edition

Цена: 37.00 долари. Коњски сили: 285. Има 3.6-литарски V6 мотор. Забрзува до 100 км/час за 8.6 секунди.

6) Jeep Grand Cherokee 5.9 Limited, 1998-ма година.

1998 Jeep Grand Cherokee 5.9 Limited

Цена: 50.000 долари. Максимална брзина: 200 km/час. Коњски сили: 245. Во 1998-ма година тоа е најбрзиот џип во САД. Има 5.9-литарски V8 мотор. Забрзува до 100 км/час за 7.8 секунди.

5) Jeep Grand Cherokee (WK2), 2010-та година.

js 5

Цена: 70.000 долари. Максимална брзина: 208 km/час. Коњски сили: 360. Има 5.7-литарски V8 мотор. Забрзува до 100 км/час за 7.1 секунди. Моделот има освоено 30 награди за своите квалитети.

4) Jeep Grand Cherokee SRT8, 2006-та година.

js 4

Цена: 80.000 долари. Максимална брзина: 245 km/час. Коњски сили: 420. Има 6.1-литарски V8 мотор, забрзува до 100 км/час за 4.7 секунди.

3) Jeep Grand Cherokee SRT8 2012-та година.

js 3

Цена: 120.000 долари. Максимална брзина: 250 km/час. Коњски сили: 465. Има 6.4-литарски HEMI V8 мотор. Забрзува до 100 км/час за 4.8 секунди.

2) Jeep Grand Cherokee SRT (WK2), 2013-та година.

js 2

Цена: 130.000 долари. Максимална брзина: 257 km/час. Коњски сили: 468. Ова е четврта генерација на моделот Jeep Grand Cherokee. Забрзува до 100 км/час за 5 секунди. Има 6.4-литарски V8 мотор.

1) Jeep Hurricane Concept.

js 1

Цена: 2 милиони долари. Максимална брзина: 250 km/час. Коњски сили: 670. Забрзува до 100 км/час за 4.9 секунди. Има 5.7-литарски, 8-цилиндричен HEMI мотор.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП