22 јули, 2024
ПочетнаТЕХНОЛОГИЈАNeuralink на Маск работи на нов имплант за мозок

Neuralink на Маск работи на нов имплант за мозок

Компанијата за мозочни чипови на Илон Маск, Neuralink, работи на нов уред за кој верува дека ќе бара вградување на половина од бројот на електроди во мозокот за да биде поефикасна и помоќна, изјавија денеска директорите на компанијата.

Компанијата, исто така, презема мерки за намалување на ризикот, како што се обликување на черепот и намалување на концентрациите на јаглерод диоксид во крвта на нормални нивоа кај пациентите, изјавија директорите во директен пренос на платформата X на социјалните мрежи, како што пренесе Ројтерс.

Neuralink ги презеде овие мерки за да го намали ризикот откако првиот учесник на уредот имаше проблеми со ситните жици кои беа дел од имплантот

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП