14 јули, 2024
ПочетнаАВТОБИЗ„Duster“ го имате сега и со логото на „Renault“! (ФОТО)

„Duster“ го имате сега и со логото на „Renault“! (ФОТО)

„Renault“ одлучи дека новиот „Duster“ во иднина ќе се продава под логото на „Renault“ и на турскиот пазар. Со оглед на успехот што претходно го постигнаа „R9“ и „Clio Symbol“, оваа одлука е дури и логична.

На францускиот бренд добро му оди во Турција, а тоа го поддржува и производството во фабриката „Oyak“ во Бурса.

Ова е дел од планот што го има „Renault“, чија цел е да стане лидер на пазарот во Турција, поради што заедно со „Oyak“ решија да инвестираат дури 400 милиони евра во оваа фабрика каде „Duster“, како и ќе бидат направени три „SUV“ модели на „Renault“.

Освен логото, нема значајни разлики меѓу моделите на „Dacia“ и „Renault“. Ова е практика која „Renault“ веќе долго време ја применува во Јужна Америка, каде моделите на „Dacia“ се комерцијализирани под значката на „Renault“.

Што се однесува до овој „Duster“, тој го носи амблемот на „Renault“ одзади, додека натписот на името на брендот е поставен напред. Амблемот на „Renault“ може да се најде и на тркалата, а се останато, вклучително и светлата е исто.

Се очекува моторизацијата да биде иста – се работи за 1.6 хибрид со 140 ks, 1.2 турбо со 130ks и влезен модел ECO-g кој има мотор 1.0 со 100 ks. Опцијата за дизел е минато.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП