19 април, 2024
ПочетнаКУЛТУРАПромоција на „НАБЉУДУВАЈ НЕБО“ од Маја Мојсова

Промоција на „НАБЉУДУВАЈ НЕБО“ од Маја Мојсова

На 21 август, во Прличевата одаја на НУ Библиотека „Григор Прличев“ во Охрид, се одржа промоција на новата стихозбирка „Набљудувај небо“ од авторката Маја Мојсова.

Промотор на книгата беше д-р Марина Мијаковска, која воедно е автор на поговорот на книгата.

„Набљудувај небо“ е четврто поетско остварување на Мојсова, а седма по ред публикувана книга. Издавач е ЗПРКДУ „Креативна верига“.

Мојсова пишува проза и поезија. Членка е во Здружението за литература и други уметности „Креативна верига“ и литературниот клуб „Григор Прличев“ од Охрид. Дел од нејзиното творештво е објавувано во зборници и литературни списанија. Мојсова има добиено неколку книжевни награди.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП