понеделник, 28 ноември 2022
ПочетнаКУЛТУРАБританскиот театар воведе платен стриминг-сервис за снимени претстави

Британскиот театар воведе платен стриминг-сервис за снимени претстави

Британскиот националниот театар започна стриминг-сервис за својата архива на снимени претстави, во кои играат sвезди како Хелен Мирен и Оливија Колман.

Проектот наречен National Theatre at Home (Националниот театар дома) ќе ги направи претставите достапни врз база на еднократно плаќање или со претплата.

Меѓу другите се и „Федoрa“со Хелен Мирен, „Медеја“ со Хелен Мекрори и Михаела Коел во главните улоги, и „Отело“ со Адријан Лестер.

Многу од претставите претходно беа прикажувани во киносалите, а некои беа пренесувани бесплатно при првиот локдаун.

Заинтересираните ќе може да се гледаат и продукции поставени од партнерските театри.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП