понеделник, 28 ноември 2022
ПочетнаКУЛТУРАВечерва свечено отворање на фестивалот ,,Браќа Манаки"

Вечерва свечено отворање на фестивалот ,,Браќа Манаки”

Вечерва свечено ќе биде отворено 40. издание на Интернационалниот фестивал на филмска камера „Браќа Манаки” во Центарот за култура во Битола, на кое ќе се обрати и претседателот Стево Пендаровски.

Фестивалот на филмска камера „Браќа Манаки” се одржува под покровителство на Претседателот на Република Северна Македонија.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП