25 јули, 2024
ПочетнаКУЛТУРАМултимедијален перформанс – презентација на првата продукција на „Инкубатор“

Мултимедијален перформанс – презентација на првата продукција на „Инкубатор“

Денеска, со почеток во 20 часот, во просториите на киното „Култура“ ќе се одржи мултимедијален перформанс – презентација на првата продукција на „Инкубатор“, создадена и во изведба на младите уметници што беа дел од првиот отворен повик на „Инкубатор“, поддржан од Амбасадата на Швајцарија во Македонија.

Цел на „Инкубатор“ како културна програма е интегрирање млади уметници во современата уметничка сцена преку професионално менторство и поддршка, што на долг рок ќе придонесе збогатување и дополнително афирмирање на младинската современа уметничка сцена во Македонија, но и надвор од нејзините граници.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП