среда, јануари 19, 2022
ПочетнаКОМПАНИИТргувајте со акциите на Apple - највредниот бренд во светот

Тргувајте со акциите на Apple – највредниот бренд во светот

apple-trguvanje

Брокерската куќа  FXLider на сите читатели на Денар им подарува 50 долари за почетно тргување. Пријавете се и искористете ги позитивните прогнози за да остварите што поголем профит.

На турбулентниот пазар, се претпоставува дека нестабилноста ќе продолжи во текот на  2014 година, вложувањето во акциите на  Apple може да се смета за паметен и профитабилен потег поради релативно малиот број на слабости на оваа компанија,ни и нејзиното иновативно насочување, како што наведуваат од брокерската куќа FXLider која на сите читатели на Денар им поклонува  50 долари за почетно тргување на светската берза. Пријавете се и искористете ги позитивните прогнози за да остварите што поголем профит.

ДОКОЛКУ СТЕ ЗАИНТЕРЕСИРАНИ ПРИЈАВЕТЕ СЕ ОВДЕ!

Apple Inc. е американска мултинационална корпорација која произведува електронски уреди, компјутерски софтвери, како и персолнални компјутери.  Најпознатитет хардверски производи на оваа компанија се: Mac линија на компјутери , iPod музички плеери, iPhone линија на паметни телефони како и  iPad tablet компјутери.  Софтверите опфаќаат OS X и IOS оперативни системи, iTunes, Safari web browser како и  iLife, пакет креативни апликации и  iWork пакет апликација за  зголемување на продуктивноста.

Компанијата е основана во април  1976 година а регистрирана е на  3 Јануари 1977 година. Првите  30 години целосниот назив на фирмата бил Apple Computers,  а од  2007 година продолжиле да работат само под името  Apple  поради експанзијата на пазарот за потрошувачката на електроника.

Apple е втора по големина технолошка компанија по основа на остварениот приход, после  Samsung и трет по големина произведувач за мобилни телефони после  Samsung и Nokiа. На Форбсовата листа на највредни брендови, Apple го  зазема првото  место кое до неодамна и припаѓаше на  Coca-Cola. 

На пазарот на компјутери, Apple продолжува да ја одржува позицијата лидер кога се во прашање иновации, константно појачување на асортиманот на квалитетни лаптопи и десктоп производи, што доведе до значаен раст на приходот од продажбата.

’’27 јануари 2014 година  Apple го објави својот квартален извештај за заработувачката, кој  покажа приход од  57.6 милијарди долари и нето профит од 13.1 милијарди долари, што претставува  14.50 долари по акција. На годишно ниво тоа е раст на приходот од  5.7%’’ кажува м-р Никола Димков,  сениор експерт во компанијата FXLider. И покрај тоа што прогнозите се надминати кога се во прашање приходот и заработувачката, она што е можеби и најважно е продажбата на  iPhone кој не ги исполни очекувањата со што  започна да се поставува прашањето колку договорот што неодамна е склопен со China Mobile навистина ќе има влијание врз продажбата во иднина.

На пазарот се уште постојат голем број на инвеститори кои чекаат  Apple да се врати во златната доба, 2010-2012 година, кога акциите носеа огромна добивка додека приходите растеа и по  50% на годишно ниво.  За жал таквото темпо на раст престана иако  ebooks и Apple TV отвараат нови можности,  овој пазар не е толку голем како пазарот на паметните телефони и таблети.

Многу инвеститори и понатаму се оптимистички расположени кога е во прашање оваа компанија. Меѓу нив е и  Carl Ichan, познатиот Хеџ фонд милијардер кој продолжи со купување на акции после објавените резултати. Според неговото мислење вредноста на акциите на оваа компанија е значајно под нивната реална вредност. Покрај тоа овој познат инвеститор смета дека иднината на Apple е во телевизијата и ултра високите дефиниции и уредите за пренос. Како што сега стојат работите кога се во прашање нови концепти,  Apple касни зад Google и Samsung  кои на пазарот веќе појавија производи  како што се  Google Glass и Samsung Gear, додека и на пазарот на телевизиски уреди е огромна конкуренција.  Сепак, треба да се земе во предвид  дека  Apple нема креирано ниту категорија на паметни телефони, ниту музички плеери, меѓутоа и во двата случаеви успеа да воведе револуционерни решенија со кои ги надмина дотогашните концепти. Останува прашањето дали е  Apple во можност да креира нови уреди кои повторно и засекогаш ќе ги променат овие категории.  Овој познат инвеститор смета дека ќе ги променат.

Вклучете се и вие во тргувањето со акциите на  “Apple ” на светската берза и искористете ги позитивните прогнози за да остварите што поголем профит.  FXLider на сите читатели на  Денар им поклонува 50 долари за почетно тргување.

ДОКОЛКУ СТЕ ЗАИНТЕРЕСИРАНИ ПРИЈАВЕТЕ СЕ ОВДЕ!

НАЈНОВИ ВЕСТИ

СЛЕДЕТЕ НЕ

91,744фановиЗаследи
2,161следбенициЗаследи
1,419следбенициЗаследи