21 април, 2024
ПочетнаТЕХНОЛОГИЈАПристигна „морничава“ опција за корисниците на „iPhone“, таа се вклучува автоматски

Пристигна „морничава“ опција за корисниците на „iPhone“, таа се вклучува автоматски

Корисниците на „iPhone“ ширум светот добија, заедно со најновото ажурирање на системот, дотерување што го опишаа како „морничаво“.

Поставката „Discoverable by Others“ може да се најде во безбедносните поставки на телефонот, во делот „Journalling Suggestions“.

Оваа опција доаѓа заедно со апликацијата „Journal“, која беше објавена како дел од ажурирањето на iOS 17.2 минатиот декември.

Ако корисниците го вклучат, објаснува „Apple“, ќе користи податоци за користењето на телефонот, вклучувајќи музика, фотографии, повици и пораки, како и значајни локации, за да дава предлози за тоа што можат да логираат.

Дури и ако опцијата „Journalling Suggestions“ не е вклучена, „Discoverable by Others“ сепак ќе биде автоматски претходно поставена. Исто е ако ја избришете апликацијата „Journal“.

Како што објави „WSJ“, „Apple“ рече дека телефонот може да користи „Bluetooth“ за да пронајде уреди во близина од вашите контакти и да го користи тоа за да ги подобри предлозите што ги нуди.

На пример, додаваат тие, може да добиете предлог да приготвите вечера дома и да поканите пријатели од вашите контакти.

Компанијата изјави дека оваа опција автоматски се вклучува за „корисниците да можат да ја користат без разлика дали нивните пријатели и познаници ја користат апликацијата „Journal“ или не“.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП