25 јули, 2024
ПочетнаТЕХНОЛОГИЈА„iPhone 17“ конечно го има екранот што секој го посакува

„iPhone 17“ конечно го има екранот што секој го посакува

„Apple“ конечно би можел да ја додаде својата технологија за прикажување „ProMotion“ на своите „iPhone“ модели без префиксот „Pro“ во текот на 2025-та година, кога се очекува линијата „iPhone 17“.

Новиот извештај тврди дека „Apple“ се подготвува да ја имплементира својата најнова технологија за прикажување наречена „ProMotion“, која овозможува стапки на освежување до 120 Hz, во својата линија на модели на „iPhone“ кои немаат префикс „Pro“.

Технологијата на екранот „ProMotion“ беше воведена во серијата „iPhone 14 Pro“ во 2022-ра година. Оттогаш, таа е ексклузивна за линијата паметни телефони „Apple Pro“. Сепак, според новиот извештај на „The Elec“, компанијата планира да ја воведе технологијата во својата непрофитна линија на „iPhone“, почнувајќи од линијата „iPhone 17“ во 2025-та година.

Зошто е ова важно? Технологијата „ProMotion“ му овозможува на екранот динамично да ја менува стапката на освежување на екранот од 1Hz до 120Hz.

Во моментов, „Apple“ ја резервира оваа технологија за својата понуда на производи од повисока класа, но ќе мора да ја промени таа тактика бидејќи конкуренцијата веќе почнува да имплементира дисплеи од 120 Hz во сите свои модели.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП