20 јуни, 2024
ПочетнаМАРКЕТИНГФото на денот: Македонско (не)образование

Фото на денот: Македонско (не)образование

PISA е Програмата за меѓународнo оценување на учениците на OECD. Со PISA се мери способноста на учениците од 15 години да ги користат своите знаења и вештини во читање, математика и наука за да се справат со предизвиците во реалниот живот. Македонија, за жал, има слаби резултати.

Извор: Рефлектор

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП