20 јуни, 2024
ПочетнаТЕХНОЛОГИЈАКонечно, „Windows“ отсега е достапен за „iPhone“

Конечно, „Windows“ отсега е достапен за „iPhone“

„Microsoft“ креираше нова апликација „Windows App“, преку која е овозможен пристап до оперативниот систем на компанијата на различни уреди.

„Microsoft“ создаде апликација за „Windows“ за „iOS“, „iPadOS“, „macOS“, „Windows“ и веб-прелистувачи. Апликацијата во суштина ја зема претходната апликација „Windows 365“ и ја претвора во централен центар за проследување копии на „Windows“ од оддалечени компјутерски уреди, како и „Azure Virtual Desktop“, „Windows 365“, „Microsoft Dev Box“ и „Microsoft Remote Desktop Services“.

„Microsoft“ нуди поддршка за повеќе монитори за прилагодени резолуции и скалирање на екранот, како и пренасочување за периферни уреди како што се веб-камери, уреди за складирање и печатачи, преку апликацијата „Windows“.

Апликацијата за „Windows“ со верзијата „преглед“ моментално не е достапна за „Android“.

Апликацијата е исто така ограничена на деловни сметки на „Microsoft“, но има индикации дека наскоро ќе биде достапна за сите корисници.

Апликацијата за „Windows“ би можела да биде првиот чекор во овозможувањето пристап до компјутерите во облак и апликациите на „Windows“ на уреди кои природно не го користат оперативниот систем на „Microsoft“.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП