недела, 10 декември 2023
ПочетнаТЕХНОЛОГИЈАВнимание! Ако користите лозинка од оваа листа, веднаш сменете ја

Внимание! Ако користите лозинка од оваа листа, веднаш сменете ја

Компанијата NordPass го објави петтиот извештај за најчесто користените лозинки, со цел да ја подигне свеста на корисниците за безбедноста на податоците на Интернет.

Ова е најновата листа и тие ги наведоа 200-те најчести шифри што се користат на Интернет за различни сметки.

Можно е и филтрирање на лозинки по земја, но за жал Македонија не е на нивната листа. Податоците се добиени од јавно достапни извори, а беа анализирани вкупно околу 6,6 ТБ податоци.

Еве список на 10-те најчесто користени лозинки – ако вашата е меѓу нив, се надеваме дека ви е јасно дека треба да ја промените.

123456

admin

12345678

123456789

1234

12345

password

123

Aa123456

1234567890

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП