четврток, 21 септември 2023
ПочетнаТЕХНОЛОГИЈАПодготовки за сајбер војна: Pentagon вработува хакери

Подготовки за сајбер војна: Pentagon вработува хакери

penta

Во текот на наредните неколку години, „Pentagon“ ќе вработи неколку илјади луѓе во секторот задолжен за компјутерска безбедност.

„Pentagon“ има намера да се заштити од сите опасни сајбер напади, чиј број постојано се зголемува, како и од  потенцијалното сценарио на „Cyber Pearl Harbor“.

Еден од проблемите со кој ќе се соочи „Pentagon“ за време на потрагата на луѓе, е недостатокот на квалификувана работна сила па ќе мора да побара помош и од хакери.

Од „Washington Post“ изјавуваат дека  „Pentagon“ треба на време да  превземат  активности со цел да се заштитат од сајбер нападите, но дека многу доцна размислуваат за тоа какви мерки требало да превземат.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП