13 јуни, 2024
ПочетнаТЕХНОЛОГИЈА„WhatsApp“ ја доби една од најбараните функции досега

„WhatsApp“ ја доби една од најбараните функции досега

Откако ја воведе долгоочекуваната можност за користење на иста сметка на еден телефон и повеќе други уреди во 2021-ва година, сега „WhatsApp“ ја воведе можеби најбараната функција досега.

Имено, сега можете да ја користите истата сметка на „WhatsApp“ на најмногу пет телефони, а секој дополнителен телефон го поврзувате на ист начин како што поврзувате веб прелистувачи, таблети и десктоп компјутери на „WhatsApp“.

Секој поврзан телефон се поврзува со „WhatsApp“ независно, обезбедувајќи вашите пораки, медиуми и повици да останат шифрирани од крај до крај (end-to-end encryption), пишува „GSMArena“.

Понатаму, ако вашиот примарен телефон е неактивен „подолг период“ (компанијата не одредува попрецизен временски период), тогаш автоматски ќе бидете одјавени од сите секундарни уреди, како безбедносна мерка на претпазливост. Ова ажурирање веќе започна да се продава за корисниците ширум светот, а објавувањето ќе биде завршено „во наредните недели“.

Покрај тоа, „WhatsApp“ исто така претставува „подостапен начин“ за поврзување со придружните уреди. Ќе можете да го внесете вашиот телефонски број на „WhatsApp Web“ за потоа да добиете еднократна шифра, која можете да ја користите на вашиот телефон за да овозможите поврзување на уредите, наместо да мора да скенирате „QR“-код.

Ова во моментов се појавува само на „WhatsApp Web“, но се ветува дека ќе дојде и на „повеќе уреди за поддршка во иднина“.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП