четврток, 21 септември 2023
ПочетнаТЕХНОЛОГИЈАНема повеќе бришење податоци – „Android“ има решение

Нема повеќе бришење податоци – „Android“ има решение

Сега можете да заштедите простор на телефонот без бришење на податоци.

Откако не го објави минатата година, „Google“ е подготвен да им помогне на корисниците да заштедат простор на нивните телефони со тоа што ќе ги остават апликациите што не ги користат.

Компанијата воведува функција за автоматско архивирање која ги отстранува клучните делови од апликацијата без бришење лични податоци.

Сè додека апликацијата е достапна во „Play Store“, корисникот треба само да ја притисне иконата за повторно да ги преземе деловите од апликацијата што недостасуваат.

Овој процес може да ослободи до 60 проценти од просторот окупиран од апликацијата, проценува „Google“.

Опцијата за автоматска архива ќе му биде понудена на корисникот секогаш кога ќе се обиде да ја инсталира апликацијата кога неговиот уред нема простор за складирање.

„Google“ истакнува дека оваа опција може да биде корисна и за програмерите, бидејќи доколку корисниците имаат опција за автоматско архивирање на апликациите, има поголеми шанси да се вратат на тие апликации наместо целосно да ги избришат.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП