14 јуни, 2024
ПочетнаТЕХНОЛОГИЈА„Apple“ планира нешто многу подобро од новиот „MacBook Pro“ лаптоп

„Apple“ планира нешто многу подобро од новиот „MacBook Pro“ лаптоп

Од неговото лансирање, „MacBook Air“ е еден од најмоќните лаптопи во својата ценовна категорија. Сепак, секогаш му недостигаше поголем екран. „Apple“ избегна да ја понуди оваа опција, а ако сакавте поголем екран на лаптопот, требаше да потрошите многу повеќе пари и да се префрлите на моделите на „MacBook Pro“.

Но, како што објави „Forbes“, тоа ќе се промени оваа година бидејќи „Apple“ конечно го подготвува 15-инчниот „MacBook Air“.

„Apple“ смета на новите компјутери за да привлече клиенти по најлошиот пад на „Mac“. Испораките паднаа за повеќе од 40% во првиот квартал, пишува „Bloomberg“.

Тест документацијата покажува дека „Apple“ подготвува лаптоп со спецификации на процесор слични на сегашните модели, но со поголем екран и поголема резолуција.

Чипот во новиот лаптоп има осум главни процесорски јадра и 10 графички јадра, исто како и сегашниот М2. Компјутерот вклучува и 8 GB меморија, во склад со постоечкиот „MacBook Air“.

Резолуцијата на екранот за лаптопот што се тестира, со кодно име „Mac 15.3“, е иста како онаа на 14-инчниот „MacBook Pro“. Тоа би значело дека поголемиот „Air“ би ја имал истата резолуција како и „MacBook Pro“, но со малку помала острина.

Покрај поголемиот „MacBook Air“, компанијата работи и на ажурирање на 13-инчниот „Air“ модел, 24-инчниот „iMac“ и почетниот 13-инчен „MacBook Pro“.

„Apple“ планира да ги освежи 14-инчните и 16-инчните „MacBook Pro“ моделите во првата половина на 2024-та година, имплементирајќи ги и посилните верзии на чипот M3.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП