13 јуни, 2024

DivX Play 9.0.1

Divx-player

„DivX 9“ за „Windows“ е бесплатна алатка која на корисниците им го обезбедува сето она што им е неопходно и потребно за уживање во дигиталните видео HD содржини преку компјутер.

Во неа има  вклучено HD H.264 видео содржина со ACC аудио и видео содржини кои се креирани со помош на предходните верзии на „DivX“ технологијата.

Кон крајот на оваа година на пазарот се очекуваат уреди со знакот на „DivX Plus HD“, што ќе значи дека поддржуваат изведба на сите „DivX“ и „DivX Plus“ датотеки, како и MKV (H.264/ACC) видео содржина преку интернет.

Најновото издание носи ознака „DivX Play 9.0.1“ и со себе носи минорни подобрувања во однос на претходната верзија.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП