среда, 29 март 2023
ПочетнаЗДРАВЈЕЧетки за заби за кои не ви треба паста!

Четки за заби за кои не ви треба паста!

Револуционерните јапонски четки кои содржат кварц , а за кои не ви треба паста можат да се купат и во нашата земја, на страната preventa.mk

Брзиот начин на живот, бара снаоѓање во секоја ситуцаија, затоа Јапонците работеа на брз начин на одржување на хигиената на забите. Брзате на состанок, а сакате да оставите впечаток, земете ја четката од кварц и исчистете ги забите. Ако имате време ќе ги исчистите со паста, но ако сте во рaсчекор со времето можете да ги измиете само со кварцна четка.

Бројните истражувања покажале дека присуството на кварцот на директен начин влијае на отстранувањето на забните наслаги. Имено кварцот поседува неверојатен измазнувачки ефект, со што елиминира секакви заостатоци од храна и наслаги на забите. Тоа го прави толку темелно што високиот сјај е видлив и остава впечаток уште при првото четкање. Уште поважно е сознанието дека во текот на триењето со забните површини, кварцот ослободува голема количина на негативни јони, кои покажуваат исклучителен афинитет кон Ca++ јоните од плунката, кои се пак најодговорни за таложењето и создавањето на забниот камен.

Хемиската реакција која настанува помеѓу нив е можеби најважната причина зошто пациентите кои користат ваков тип на четки, имаат многу помалку или воопшто немаат забен камен. Со нивното меѓусебно поврзување, се деактивира супстанцата која служи како лепак со кој забните наслаги стојат цврсто залепени за забните површини и тешко е да ги отстраните па дури и со четки со потврди влакна. Освен тоа, јоните го пронаоѓаат Ca++ и во веќе создадените наслаги и го повлекуваат, со што врската помеѓу наслагите и забите слабее, а наслагите лесно се разбиваат.

Уште еден податок ќе го привлече вашето внимание, а тоа е податокот дека во синергија со апатитните молекули (хидроксилапатит во посебна форма), делува и антибактериски, што прави редукција (намалување) на бројот на бактерии во усната празнина како и на самата четка. Докажано е влијанието врз бактериите од типот на Еsherihija Colli, Pseudomonas Aeruginosa, Staphilococcus. Сите тие се патогени бактерии кои предизвикуваат респираторни инфекции кај децата и возрасните но и инфекции на други органи и системи.

Единствена која на пазарот понуди решение од ваков тип, е Јапонската компанија Shinyei Kaisha, која неодамна го лансираше својот нов бренд за орална нега, наречен Мизуха.

Мизуха на Јапонски означува состојба на младост свежина и ведрина. Се користи како синоним за сјајни и убави заби, свеж и чист изглед. Сите производи од овој бренд, припаѓаат во категоријата на производи за орална нега, создадени со имплементирање на најнова и иновативна технологија на влакна со природна керамика, безбедни и со докажан квалитет.

Нивната ефикасност неодамна беше потврдена и од страна на реномираниот Јапонски униврезитет Канагава, каде еминентни професорски имиња потврдија дека најмалку двојно поголема е ефикасноста во однос на комерцијалните четки за заби, при исти услови на користење.

На наша голема среќа и задоволство, овие производи се веќе присутни на нашиот пазар, и достапни онлајн, преку страната на Превента.мк, или во маркетите на Дм дрогерии, како и во некои помали аптеки, партнери на Мизуха.

А нам ни останува да се увериме во нивната ефикасност.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП