четврток, 6 октомври 2022
ПочетнаМАРКЕТИНГФото на денот: Небесен спектакл

Фото на денот: Небесен спектакл

Жителите на планетата Земја, од Канада, преку Гренланд и Арктичкиот океан до Далечниот исток на Русија, имаа можност на 10 јуни да го набљудуваат прстенестото затемнувањето на Сонцето. Привидната големина на Месечината, поради големото растојание од Земјата, не беше доволна за да го покрие дискот на Сонцето. Феноменот можеше да се види најдолго 231 секунда, од северозападен Гренланд во 12:41 часот. Надвор од тој појас, широк 521 км во Гренланд, во поголемиот дел од Северна Америка, Европа и Азија, ова затемнување можеше да се види како делумно затемнување на Сонцето.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП