21 април, 2024
ПочетнаНАЈНОВИ ВЕСТИRadio Garden – истражете ги сите радиостаници на планетата

Radio Garden – истражете ги сите радиостаници на планетата

Radio Garden е една од оние сајтови кои кога прв пат ќе ги најдете, апсолутно се воодушевувате. Тоа не мора да биде одличен дизајн, ниту неверојатна содржина. На Radio Garden, тоа дефинитивно не е случај, бидејќи самата страница е навидум едноставна, и на нејзе се наоѓаат сите станици во светот. Тогаш?

Истражете ги локалните радиостаници на елегантен начин

Меѓутоа, кога ќе сфатите дека глобусот пред вас е интерактивен и дека со вртење на глобусот менувате станици, но и со целење да укажете на одредено место, можете да слушнете локална музика, тогаш станува многу поинтересно.

Mоделот на земјата кој се користи на овој сајт се нарекува Cesium, а тоа што е интересно, тој 3Д глобус исто така се користи и во разни други намени бидејќи сервисот е “отворен код”. Радиостаниците се распоредени по планетата исто како и во реалниот свет, а исто така постои и можност да ги изберете омилените станици со кликнување на иконата срце во горниот десен агол.

Овој интересен сервис има и свои Android и iOS апликации кои се бесплатни.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП