петок, 27 јануари 2023
ПочетнаНАЈНОВИ ВЕСТИПрва текстуална порака од вселената пристигна на Android телефон

Прва текстуална порака од вселената пристигна на Android телефон

“Воздушно-вселенскиот старап” Lynk сака да ја лансира својата технологија за пренос на сигнал во вселената за да се овозможи поголема покриеност и полесна поврзаност. Иако на прв поглед се чинеше како многу амбициозна цел, сега се на чекор блиску до тоа, зошто успеаа да испратат текстуална порака со телефон надвор од вселената.

Пораката е испратена од сателит кој се наоѓал во пониска орбита на обичен и во никој случај променлив Android телефон. Сепак, Lynk не е единствената компанија која се обидува да ја прошири поврзаноста со вселената. Меѓутоа, прва е во тоа што успешно испрати текстуална порака со помош на својата технологија.

Lynk сега соработува со 30 различни телекомуникациски оператори за да ја комерцијализираат оваа технологија. Исто така, во Lynk напоменуваат дека нивната технологија е поисплатлив начин за поврзување на уреди ширум планета.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП