22 мај, 2024
ПочетнаИНТЕРЕСНОВан Бастен исфрлен од ФИФА 20

Ван Бастен исфрлен од ФИФА 20

Прославениот холандски фудбалер Марко Ван Бастен пред неколку дена ја шокираше јавноста со срамната шега на темата „холокауст и геноцид“. Легендата на Милан, кој работи како коментатор на холандската телевизија „Фокс Спорт“ во емисија во живо го кажал нацистичкиот поздрав „Зиг Хајл“.

Ван Бастен мислел дека од режијата го исклучиле неговиот микрофон откако завршил разговорот помеѓу новинарот на телевизијата и тренерот на Хералклес Франк Вормут. Но наци поздравот јасно се слушнал во преносот.

По инцидентото тој веднаш се извинил, но тоа не му помогна многу. Телевизијата му изрече суспензија од една недела, а неговиот хонорар е дониран во Институтот за истражување на војната, холокаустот и геноцидот.

Во текот на Втората светска војна убиени се 105.000 Евреи од Холандија. Поради тоа јавноста во земјата побара тој да добие отказ.

Откако приказната излезе во јавноста издавачот и дистрибутерот на видео-игрите „Електроник Арста (ЕА)“ го исфрли Марко Ван Бастен од играта ФИФА 20.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП