20 јуни, 2024
ПочетнаКОМПАНИИДонација на пакети за хигиена за поплавените региони од Стопанска банка АД...

Донација на пакети за хигиена за поплавените региони од Стопанска банка АД –Скопје

N

Стопанска банка АД – Скопје како Банка со најдолга традиција на македонскиот пазаркоја е во тесна соработка со секое семејство во Македонија, се приклучи во акцијата на Црвениот Крст за помош на најзагрозеното население од поплавите што зафатија неколку региони низ Републиката.

Банката ќе донира 320 пакети со средства за лична хигиена и средства за дезинфекција како најнеопходни во овој период за населението од поплавените региони во општините Штип, Струмица и во Пелагонискиот регион.

Стопанска банка АД – Скопје како финансиска институција со инкорпорирана корпоративна општествена одговорност во своето работење, ја продолжува и понатаму соработката со Црвен Крст за поплавените региони согласно потребите на населението.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП