16 април, 2024
ПочетнаЕКОНОМИЈАДенови на македонскиот мед

Денови на македонскиот мед

medoo

Од денеска до 27 овој месец во Скопје по десетти пат ќе се одржи манифестацијата „Денови на македонскиот мед“.

Манифестацијата е во организација на Здружението на одгледувачи на пчели „Матица“ од Скопје традиционално ќе се одржи на улицата „Македонија“, пред спомен куќата на Мајка Тереза.

Ќе започне со дефиле и настап преку игри и песни на дечињата од детските градинки од Општина Центар.

Покровител на манифестацијата е министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП