сабота, 28 јануари 2023
ПочетнаНАЈНОВИ ВЕСТИEricsson демонстрираше 5G на 5Gb/s

Ericsson демонстрираше 5G на 5Gb/s

ericsson 5g

„Ericsson“ објави како во своите лаборатории ги спроведува тестовите во кои ја постигна брзината за пренос на податоци повеќе од 5 Gb/s преку воздушниот интерфејс користејќи технологија која е предвидена за петтата генерација на мобилни мрежи (5G).

Постигнатата брзина достигна врвна вредност во иделани услови, кога тешко може да се постигне во реални услови, но ја покажува можноста на следната генерација на мобилни мрежи.

Според зборовите на првиот човек за мрежно работење во „Ericsson“, Јохан Виберг, доколку „LTE“ беше поврзана со секој човек, „5G“ би требало да има за цел да поврзување и на сите нешта.

Засега останува доста работа за стандардизација на „5G“ технологијата, а првата комерцијална мрежа се очекува најрано во 2020-та година.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП