понеделник, 28 ноември 2022
ПочетнаЕКОНОМИЈАБарања за субвенции за млеко до 15-ти јуни

Барања за субвенции за млеко до 15-ти јуни

mleko333

Млекопроизводителите до 15-ти овој месец можат да поднесуваат барања за финансиска поддршка за произведено и продадено кравјо, овчо и козјо млеко во регистрирани млекарници во период од 1 јануари до 30 април годинава, потсетува Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој.

Висината на финансиската поддршка е 3,5 денари по литар. Барањата се поднесуваат во подрачните единици на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП