понеделник, 11 декември 2023
ПочетнаКОМПАНИИПрвиот целосно електричен авион!?

Првиот целосно електричен авион!?

В цехе КАПО имени С.П. Горбунова

За развојот на коценптот на целосно електричен авион во услови на летање, во Русија се планира формирање на летечка лабораторија врз основа на база на авионот „Tu-124“ и неговиот натамошен развој до модернизираниот „Tu-214Е“.

Сега најдобрите компании од руската авионска индустрија се занимаваат со конструкција на погонскиот агрегат за авионот со целосно електрифицирана опрема.

Планирано е во реализацијата на проектот да учествуваат повеќе од 100 компании од авионската, радио-електронската и електротехничката индустрија, како и неколку академски институти на Руската академија на науки.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП