понеделник, 28 ноември 2022
ПочетнаАВТОБИЗПристигнува најбрзото Ламборџини

Пристигнува најбрзото Ламборџини

lambur1

Ламборџини најави специјално издание по повод 50 години од постоењето на компанијата.

Специјалното издание на Ламборџини ќе биде претставено на 5 март на Саемот за автомобили во Женева.

Главниот дизајнер на Ламбурџини, Филипо Прини, изјави дека новиот автомобил ќе биде „големо изненадување“ и дека компанијата се надева дека новиот модел ќе го „шокира светот“.

Новиот Ламборџини би требало да биде побрз од моделот „Sesto Elemento“, кој во рок од 2,5 секунди постигнува 100 км/ч, со максимална брзина од 320 км/час.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП