20 јули, 2024
ПочетнаКОМПАНИИПознат моден бренд оди во стечај

Познат моден бренд оди во стечај

Холандскиот бренд за облека Scotch & Soda повторно е во неволја. Европската подружница на групацијата, S&S Europe BV, е несолвентна. Според соопштението на компанијата, одговорни се „логистичките прашања по рестартирањето во 2023 година“ и како резултат на „трајни загуби“.

Scotch & Soda мораше да поднесе барање за стечај минатата година, а потоа беше преземена од американската компанија Bluestar Alliance. Се чини дека овие проблеми се уште не се целосно решени, пишува списанието Феникс.

Според компанијата, 92 продавници и 721 работник биле погодени од новиот стечај. Ова вклучува 28 продавници со 320 вработени во Холандија. Останатите подружници се во Германија, Белгија, Австрија и Луксембург.

Подружницата S&S Europe е одговорна за малопродажба на тули и малтер и е-трговија за Scotch & Soda во Северна Европа. И покрај финансиските тешкотии, сите подружници во Холандија првично ќе останат отворени. Според компанијата, стечајните управници Мичел Мујс и Абслем Урхрис од адвокатската фирма Tanger Advocaten работат на „повторно лансирање“.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП