20 јули, 2024
ПочетнаТЕХНОЛОГИЈА„Twitter“ (Х) добива голема промена: Дали сте ја виделе?

„Twitter“ (Х) добива голема промена: Дали сте ја виделе?

Оваа социјална мрежа (или „X“, како сакате наречете ја) веќе денес ја стартува функцијата на приватни лајкови, пишува порталот „The Verge“ повикувајќи се на извори од компанијата.

Ова значи дека вашите допаѓања нема да се гледаат и ова ќе биде стандардната поставка (ова веќе важи за корисниците на Premium).

Пред неколку недели, еден од директорите, Хаофеи Ванг, рече дека промената е насочена кон заштита на јавниот имиџ на корисниците „бидејќи многумина се обесхрабрени да сакаат „контроверзни“ работи“.

Делот за допаѓања ќе исчезне и додека корисниците сè уште ќе можат да видат на кого му се допаѓаат нивните објави, тие нема да знаат на кого му се допаѓаат сите други.

„Наскоро ќе можете да лајкувате без да се грижите кој може да го види“, вели „Twitter“.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП