18 јуни, 2024
ПочетнаАВТОБИЗКолкава е цената за сервисирање на 20-годишен Ролс Ројс(ФОТО)

Колкава е цената за сервисирање на 20-годишен Ролс Ројс(ФОТО)

Сервисот на овој автомобил е поскап од самиот автомобил.

Многумина често се прашуваат дали вреди да се купи користен луксузен автомобил од премиум гамата, која често не чини ниту една третина од цената на новата Dacia. Одговорот е јасен, а тој гласи не. Има причина зошто цената на производот е дваесет пати пониска од нов автомобил, а ако не верувате, ќе се уверите и самите на првиот сервис.

Трошоците за сопственост се големи, а во случајот со Rolls-Royce, додадете уште еден ред на големина над тоа. Така, ќе можете да најдете користен Rolls-Royce Phantom за помалку од 100.000 евра, но услугата лесно ќе ве чини значителна сума.

Овој конкретен пример е од 2004 година, а се платени многу солидни 69.950 американски долари, што е речиси пет пати помалку од цената на тогашниот нов модел, а да не зборуваме дека денес Phantom чини над половина милион.

Олицетворението на луксузот има повеќе од само високи трошоци за сопственост. Во овој случај, сервисното одржување во текот на изминатата година изнесувало 78.913,57 долари, што е повеќе од цената на самиот автомобил.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП