14 јули, 2024
ПочетнаСВЕТБафет ја спореди вештачката интелигенција со атомска бомба

Бафет ја спореди вештачката интелигенција со атомска бомба

Познатиот милијардер Ворен Бафет минатиот викенд повторно привлече толпа свои обожаватели во Омаха кои со интерес ги слушаа неговите зборови на годишното собрание на акционери на холдинг компанијата Беркшир Хатавеј.

Тој го спореди подемот на вештачката интелигенција со атомската бомба.

„Кога развивавме нуклеарно оружје, го пуштивме џинот од шишето. Вештачката интелигенција е нешто слично, дури и овде џинот веќе делумно избега.

Во исто време, вреди да се напомене дека вредноста на акциите на Беркшир Хатавеј во првите три месеци од оваа година падна од 354 на 336 милијарди долари, а холдингот веќе има 189 милијарди долари во готовина или краткорочни државни записи во својот биланс на крајот на март.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП