25 јули, 2024
ПочетнаМАКЕДОНИЈАДржавниот инспекторат ќе проверува дали работодавците ја почитуваат владината одлука за неработен...

Државниот инспекторат ќе проверува дали работодавците ја почитуваат владината одлука за неработен ден

Државниот пазарен инспекторат им укажува на сите работодавци дека во согласност со заклучокот на техничката Влада деновите на изборите – 24 април 2024 година (среда) и 8 мај 2024 година (среда) – се неработни за сите граѓани.

„Работодавците во наведените денови не треба да извршуваат дејност со исклучок на оние кај кои работните процеси поради својата природа не може да се прекинат“, порачаа од Инспекторатот.

За наведените денови, Државниот пазарен инспекторат ќе воведе дежурства и преку државните пазарни инспектори ќе контролира дали заклучокот на техничката Влада се почитува од страна на работодавците.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП