22 мај, 2024
ПочетнаТЕХНОЛОГИЈАGalaxy AI пристигнува на 100 милиони уреди оваа година

Galaxy AI пристигнува на 100 милиони уреди оваа година

Самсунг е посветен да донесе Galaxy AI на околу 100 милиони мобилни уреди Galaxy.

Неодамна лансираната серија Samsung Galaxy S24 доаѓа со поддршка за Galaxy AI. Станува збор за генеративна AI услуга на јужнокорејска компанија, овозможена од Google Cloud.

Samsung веќе потврди дека Galaxy AI ќе пристигне на постарите модели на телефони Galaxy во првата половина на 2024 година, а сега доаѓа потврда дека Samsung е посветена да донесе Galaxy AI на околу 100 милиони мобилни уреди Galaxy ширум светот оваа година.

Ова го потврди претседателот и шеф на MX Business во Samsung, ТМ Рох. Тој исто така истакна дека, и покрај трошоците направени за време на развојот на Galaxy AI, функцијата ќе остане бесплатна за користење до 2025 година. Брендот сепак ќе одлучи што ќе се случи потоа.

„Според нашата анализа, постојат различни потреби за мобилна вештачка интелигенција. Така, ќе има потрошувачи кои ќе бидат среќни да ги користат способностите за вештачка интелигенција бесплатно. Тогаш може да има и клиенти кои ќе сакаат уште помоќни AI способности, па дури и да плаќаат за нив. Затоа во идното одлучување ќе ги земеме предвид сите овие фактори“, истакна Рох.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП