21 јули, 2024
ПочетнаТЕХНОЛОГИЈА„Apple“ ги следи трендовите: „iPhone 16 Pro“ добива уште поголем екран

„Apple“ ги следи трендовите: „iPhone 16 Pro“ добива уште поголем екран

Гласините укажуваат дека во текот на 2024-та година, линијата на „Apple“- „iPhone“ ќе доживее промени во димензиите.

Според новите информации, моделите на „iPhone 16 Pro“ ќе добијат поголеми дисплеи во однос на нивните претходници, односно сегашните модели.

Сигурни извори тврдат дека „iPhone 16 Pro“ и „Pro Max“ ќе имаат дисплеи со големина од околу 6,3 и 6,9 инчи. Ова претставува значително зголемување во споредба со сегашните 6,1 и 6,7 инчи на моделите „iPhone 15 Pro“ и „Pro Max“.

Зголемувањето на дисплејот ќе влијае и на целокупното зголемување на димензиите на новите модели на „iPhone. И двата модела „Pro“ ќе бидат малку подолги и пошироки од нивните колеги од оваа година и ќе ја задржат истата дебелина.

Ова зголемување на големината може да има неколку импликации. Поголемиот фактор на форма може да му овозможи на „Apple“ да имплементира

 поголеми батерии, кои според тоа би можеле да бидат поиздржливи, што ќе им користи на фановите.

Од друга страна, зголемувањето на екранот може да доведе до подобрени функции на екранот и други внатрешни надградби.

Гласините споменуваат дека стандардните „iPhone 16“ и „16 Plus“ ќе ги задржат сегашните големини на екранот од 6,1 и 6,7 инчи. Исто така, се споменува дека „Apple“ би можел да претстави нови модели со екрани од 9,27 и 6,85 инчи, за стандардни уреди од линијата „iPhone 17“ за 2025-та година.

Важно е да се истакне дека сите овие информации се засноваат на гласини и треба да се земат со резерва.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП