23 февруари, 2024
ПочетнаКОМПАНИИНЕ ЗАШТЕДУВАЈТЕ САМО ПАРИ: Заштедете и енергија и други ресурси со Hisense

НЕ ЗАШТЕДУВАЈТЕ САМО ПАРИ: Заштедете и енергија и други ресурси со Hisense

Со правење паметен избор на апарати за домаќинство, долгорочно инвестирате во поекономичен, одржлив и поквалитетен дом.

Кога повеќето потрошувачи размислуваат само замоментално потрошените пари, бидете мудри и размислете како да го направите вашиот дом енергетски ефикасен и одржлив, што ќе ви заштеди пари и на долг рок.

Преку својата понуда на премиум уреди за целото домаќинство, компанијата Hisense ви овозможува да направите чекор во вистинската насока со синергијата на паметните апарати за домаќинство и да го направите вашиот животен простор попрактичен, модерен и ефикасен во секоја смисла.

Машини за перење Hisense 5S

Hisense 5S машината за перење алишта (модел од 12 килограми) е поеколошка. Самата „мери“ колку течен детергент и омекнувач ќе користи за време на циклусот на перење. Дозирањето ќе се врши во зависност од количината на алиштата, користејќи ја новата опција автоматско дозирање. Сè што е потребно е да се наполни преградата за дозирање детергент до еден литар и омекнувач до половина литар еднаш месечно и да се остават дополнителните одлуки на машината.

Истото важи и за потрошувачката на вода и електрична енергија (А класа), кои се користат помалку во споредба со претходните генерации и за исти или подобри резултати при перење. Специјалните сензори ја мерат тежината на алиштата и, врз основа на тоа, испорачуваат оптимална количина на детергент, омекнувач и други ресурси.

Оваа машина е исто така паметна: вградените сензори со висока прецизност ја следат количината и температурата на преостанатата вода, автоматски го прилагодуваат времето на перење, што доведува до заштеда на време и енергија.

Hisense Energy Pro Plus клима уред

Инвертер клима уредите се исклучително популарни кај нас веќе некое време, а моделот од линијата Hisense Energy Pro Plus оди чекор понатаму и носи поздрав и почист воздух и при греење и ладење.

Со користење на инвертер клима уред се избегнуваат нагли промени на собната температура, нема често вклучување и исклучување, па додека се загрева или лади, всушност заштедувате струја. Инвертер моторотовозможува греење дури и при многу ниски надворешни температури, дури и до -22°C, а надворешната единица има грејач, кој спречува замрзнување и штити од можни нови инвестиции во поправка или замена.

Со иновацијата во Hi-Nano технологијата, во линијата Energy Pro Plus, компанијата Hisense ја подигнува границата за здравствена заштита. Hi-Nano се ефикасни плазма јони, кои генерираат милион од овие честички на кубен сантиметар, во споредба со обичната плазма која генерира од 0,4 до 0,6. Поради својата силна емисија, тој е во состојба ефикасно да елиминира 99 отсто од честичките на вирусот H1N1 за два часа, што во овој момент, кога короната повторно е во полн замав, има исклучително поволно значење за секој што престојува во климатизирана просторија.

Покрај заштедите поради самиот мотор и прогласувањето на највисоката енергетска класа А+++ (и за греење и за ладење)Hisense Energy Pro Plus клима уредот има и до 80 отсто помала потрошувачка на енергија во режим на подготвеност, од само еден ват, и користи поеколошки и поодржлив R32 гас за работа. R32 е еколошки гас со поголем капацитет за ладење за ист волумен, што значи дека е потребно помало количество ладилно средство во секој уред, со што се намалува глобалното затоплување.

Hisense 5S машината за перење, како и Hisense Energy Pro Plus клима уредот, може да се контролираат и управуваат од оддалечено место преку Wi-Fi конекција, користејќи ја апликацијата ConnectLife, за да ги вклучите во моментот што ви е најзгодно или кога сакате да го активирате циклусот на перење кога сте надвор од домот, т.е. за загревање или ладење на домот.

Посебна придобивка за овие и за други Hisense апарати за домаќинство, достапна за сите потрошувачи, е продолжената гаранција, која компанијата Hisense ја овозможува до крајот на оваа година.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП