недела, 10 декември 2023
ПочетнаТЕХНОЛОГИЈАMicrosoft ја менува стратегијата за популарниот софтвер - Office

Microsoft ја менува стратегијата за популарниот софтвер – Office

Microsoft очигледно ја менува стратегијата кога станува збор за популарниот софтвер на компанијата базиран на претплата – Office.

Microsoft, наводно, планира да објави нова самостојна верзија на пакетот Office во 2024 година.

Софтверот, кој би можел да се нарече Office 2024, моментално е во развој и се очекува да се појави на пазарот во третиот или четвртиот квартал од следната година.

Овој потег е изненадувачки, бидејќи доаѓа во ера кога Microsoft ја нагласува својата услуга базирана на облак Microsoft 365, која нуди пристап до најновите верзии на Word, Excel, PowerPoint и други програми од пакетот Office, со месечна или годишна претплата.

Сепак, Microsoft се чини дека препозна дека постои зголемена побарувачка кај корисниците за самостоен пакет на Office, особено кај корисниците кои претпочитаат еднократно купување наместо претплата.

Постоењето на верзијата на Office 2024 најпрво беше откриено во внатрешната верзија на Microsoft Office, која во тоа време се тестираше.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП