27 февруари, 2024
ПочетнаМАКЕДОНИЈАЗгоелемен бројот на туристи во септември

Згоелемен бројот на туристи во септември

Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во септември 2023 година изнесува 124 800, од кои 27.9 % се домашни туристи, а 72.1 % се странски туристи.

Бројот на ноќевањата во септември 2023 година изнесува 256 831, од кои 34.3 % се од домашните туристи, а 65.7 % од странските туристи.

Во периодот јануари – септември 2023 година, во однос на истиот период од претходната година, бројот на туристите е зголемен за 21.8 %, и тоа: кај домашните туристи има зголемување за 0.5 %, а кај странските има зголемување за 40.3 %.

Во периодот јануари – септември 2023 година, во однос на истиот период од претходната година, бројот на ноќевањата е зголемен за 10.2 %, и тоа: кај домашните туристи има зголемување за 1.5 %, а кај странските има зголемување за 24.7 %.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП