26 февруари, 2024
ПочетнаМАКЕДОНИЈАСо 3 часа работење во денот до 20.000 денари во месецот –...

Со 3 часа работење во денот до 20.000 денари во месецот – како да заработите плус пари во Македонија?

Многу луѓе во Македонија бараат начини да зголемат своите приходи, особено во време на економска криза и општа инфлација.

Некои од најпопуларните и најисплатливите дополнителни работи што можат да ги работат Македонците по нивната примарна работа се:

Доставувач на храна

Оваа работа е погодна за луѓе кои имаат возачка дозвола и поседуваат автомобил, мотор или велосипед.

Доставувачите на храна работат за различни платформи и примаат нарачки од ресторани и кафулиња.

Тие можат да одберат кога и колку часови да работат, а заработуваат во зависност од бројот на доставени нарачки.

Според некои извори, доставувачите на храна можат да заработат и до 20.000 денари во месецот, ако работат по минимум три часа во денот, секој работен ден во неделата.

Берачи на плодови

Оваа работа е сезонска и зависи од времето и достапноста на плодовите.

Берачите на плодови обично работат за фармери или за агенции кои ги поврзуваат со работодавците.

Тие патуваат до различни локации каде што има засадени плодови како јаболка, круши, грозје, малини и друго.

Овие луѓе работат неколку часа на ден, обично од рано утро до пладне.

Според некои извори, берачите на плодови можат да заработат до 50 евра на ден.

Онлајн професор по англиски јазик

Оваа работа е погодна за луѓе кои зборуваат течно еден или повеќе странски јазици и кои имаат добри комуникациски вештини.

Предавачите на странски јазици работат преку интернет, користејќи различни платформи преку кои се спојуваат со ученици од целиот свет.

Тие можат да одредат својата цена и распоред, и да предаваат по свој избор. Според некои извори, предавачите на странски јазици можат да заработат околу 10 евра за час, ако имаат добра репутација.

Овие се само некои од многуте опции за дополнителна работа која може да ја правите во Македонија.

Секако, треба да ги разгледате вашите интереси, вештини и расположиво време, и да одберете онаа работа која најмногу ви одговара.

Со малку труд и креативност, можете да го подобрите вашиот стандард и квалитет на живот.

Б.З.М.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП