21 јуни, 2024
ПочетнаЕКОНОМИЈАКолку просечни плати ви се потребни за да си купите нов iPhone...

Колку просечни плати ви се потребни за да си купите нов iPhone 15

Во Македонија пристигнаа телефоните од серијата iPhone 15. Цените на новите модели се доста високи – пресметавме колку просечни месечни плати ви се потребна за некои од нив.

Во Македонија најевтиниот модел – iPhone 15 128GB – чини 65.000 денари, iPhone 15 Pro 128GB чини 82.000 денари, iPhone 15 Pro Max 256GB чини 99.000 денари, а најскап е iPhone 15 Pro Max 1TB, чија цена изнесува вртоглави 125.000 денари.

Македонија (просечна плата 36.286 денари – јули 2023 година)

iPhone 15 128GB – 1,79 плати

iPhone 15 Pro 128GB – 2,26 плати

iPhone 15 Pro Max 256GB – 2,73 плати

iPhone 15 Pro Max 1TB – 3,44 плати

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП