недела, 10 декември 2023
ПочетнаТЕХНОЛОГИЈАОва се цените за „iPhone 15“ во Европа

Ова се цените за „iPhone 15“ во Европа

„Apple“ ја претстави својата најнова серија телефони „iPhone 15“, а сега ги знаеме цените на моделите на пазарите надвор од САД.

За време на официјалното објавување на серијата „iPhone 15“, „Apple“ ги спомена само цените на овие уреди за пазарот во САД. Сега имаме информации за цените и на другите пазари, а најмногу нè интересираат оние во Европа.

Така дознавме дека основните модели на „iPhone 15“ и „iPhone 15 Plus“ во Германија ќе имаат цени од 949 евра и 1.099 евра. Дополнително, цените за „iPhone 15 Pro“ и „iPhone 15 Pro Max“ ќе бидат 1.199 евра и 1.449 евра.

Во Велика Британија, „iPhone 15“ и „15 Plus“ ќе чинат 799, односно 899 британски фунти, додека цената на моделите „iPhone 15 Pro“ и „15 Pro Max“ ќе бидат 999 и 1.199 британски фунти.

Во Германија и Велика Британија, „iPhone 15“ и „15 Plus“ ќе бидат 50 евра/фунта поевтини од моделите „iPhone 14“ и „14 Plus“. Исто така, „15 Pro“ е 100 евра/фунти поевтин од неговиот претходник во серијата „iPhone 14“.

„iPhone 15“ и „iPhone 15 Plus“ доаѓаат во капацитети од 128 GB, 256 GB, 512 GB. Моделот „iPhone 15 Pro“ има почетен капацитет од 128 GB и достигнува до 1 TB, додека „Pro Max“ започнува од 256 GB и има максимум 1 TB простор за складирање податоци.

Преднарачките за серијата „iPhone 15“ започнуваат од 15-ти септември, а испораката и бесплатната продажба започнуваат од 22-ри септември.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП