недела, 10 декември 2023
ПочетнаМАКЕДОНИЈАБочварски-Рустеми: Вратена во сообраќај делницата од Подмоље до Охрид за сите возила

Бочварски-Рустеми: Вратена во сообраќај делницата од Подмоље до Охрид за сите возила

Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски, заменик министерот Беким Реџепи и директорот на ЈП за државни патишта Ејуп Рустеми, денеска извршија увид на реконструираната делница од Подмоље до Охрид.

Од денеска согласно времениот режим, делницата е биде вратена за сообраќај а со тоа граѓаните и туристие повторно ќе можат да го користат за сообраќај овој дел од влезот во Охрид.

Делницата Подмоље – Охрид како дел од автопатската делница Кичево -Охрид, согласно времениот режим беше затворена за сообраќај поради градежни активности на изградба на клучка Охрид, на изградба на бетонски мостови, земјени и асфалтерски работи на овој дел од трасата и истата требаше да се биде пуштена до 10 јули, а сообраќајот беше пренасочен преку регионалниот пат Охрид -Подмоље.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП