22 јули, 2024
ПочетнаМАКЕДОНИЈАОд денес започнува летото: Најдолгиот ден во годината е пред нас

Од денес започнува летото: Најдолгиот ден во годината е пред нас

Најдолгиот ден во годината е пред нас. Летото започнува денеска во 16:57 часот.

Денеска е најдолгиот ден во годината, додека ноќта пред нас е најкратка.

Летото ќе трае 93 дена, 15 часа и 52 минути и според календарот е најдолгата сезона во годината.

Во исто време, зимата започнува на јужната хемисфера на Земјата.

Летото завршува во петок, 23 септември 2023 година, во 8:49 часот.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП