недела, 1 октомври 2023
ПочетнаМАКЕДОНИЈАПресуда на Основен кривичен суд - Клиника Жан Митрев нема пропусти во...

Пресуда на Основен кривичен суд – Клиника Жан Митрев нема пропусти во работењето

Основниот кривичен суд потврди дека нема никакви пропусти во работењето на Клиничката болница Жан Митрев. Обвиненијата на МАЛМЕД во однос на наводите за прекршоци во работата на Клиниката Жан Митрев се покажаа како неосновани. Во пресудата се потенцира дека нема докази за направен прекршок. Според овој заклучок Основниот кривичен суд донесе ослободителна пресуда за клиничката болница и за доктор Жан Митрев во предметот со МАЛМЕД, се вели во соопштението на клиниката Жан Митрев. 
 
Со оваа ослободителна пресуда се потврдува дека Клиничката болница Жан Митрев и во најтешките периоди работеше според највисоки здравствени стандарди, транспарентно и во согласност со веќе утврдени и дозволени методи на лечење, кај нас и во светот. Ова е само еден чекор кон целосно докажување на вистината и фактичката состојба за нашата работа и тоа дека се што беше направено во Клиниката Жан Митрев, беше направено во интерес на пациентите и согласно етаблирани методи и стандарди при лекувањето, се додава во соопштението.

 

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП