14 јули, 2024
ПочетнаТЕХНОЛОГИЈА„iPhone 15 Pro“ нема да има физички копчиња

„iPhone 15 Pro“ нема да има физички копчиња

Гласините за физичките копчиња за „iPhone 15 Pro“ и „iPhone 15 Pro Max“ беа споменати пред неколку месеци, како дел од големиот план „iPhone“ да ги елиминира сите непотребни елементи (копче „Home“, 3,5 mm приклучок…). Нови информации за тоа како ќе функционира сето ова ни носи веб-страницата „MacRumors“.

Се верува дека „Apple“ ќе донесе унифицирано копче за контрола на јачината на звукот, и ново програмабилно копче на кое ќе може да се додели саканата функција на серијата „iPhone 15 Pro“. Вториот ќе ја прифати функционалноста на прекинувачот за исклучување со потпис на „iPhone“, како и мноштво други функции, вклучувајќи копчиња за заклучување на ориентација, батериски светла, режими за заштеда на батерија и многу повеќе.

Капацитивните копчиња на серијата „iPhone 15 Pro“ ќе имаат наменски микропроцесор со мала моќност кој ќе работи дури и кога батеријата на телефонот е испразнета. Чипот ќе открие притискање и задржување на копчињата и ќе вибрира како повратна информација. Корисниците на „iPhone 15 Pro“ ќе можат да ја приспособат чувствителноста на копчињата во поставките и ќе можат да работат со куќишта за телефони, па дури и кога носат ракавици.

Новиот чип со мала потрошувачка во серијата „iPhone 15 Pro“, исто така, ќе ги напојува чиповите NFC, Bluetooth LE и UW додека уредот е исклучен, па дури и кога батеријата на телефонот е целосно испразнета. Изворот кој ги објави најновите детали за копчињата со солидна состојба на „iPhone 15 Pro“ има доверливо досие и тој беше првиот што ги доби точните детали за функцијата „Dynamic Island“ за „iPhone 14 Pro“ пред неговата премиера.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП