вторник, 26 септември 2023
ПочетнаКОМПАНИИ„McDonald’s“ отпушта вработени од корпоративниот сектор

„McDonald’s“ отпушта вработени од корпоративниот сектор

Најпознатиот синџир за брза храна во светот оваа недела привремено ги затвора своите канцеларии во САД бидејќи се подготвува да ги извести корпоративните работници за отпуштања како дел од поширокото реструктуирање на компанијата, објави „The Wall Street Journal“.

Во интерна е-пошта минатата недела до вработените во САД и некои меѓународни членови на персоналот, „McDonald’s“ побара од нив да работат од дома од понеделник до среда за да може виртуелно да донесува одлуки за вработување, се вели во извештајот.

Нејасно е колку вработени ќе бидат отпуштени, но оваа одлука не важи за работниците во рестораните.

„Во текот на неделата од 3-ти април, ќе ги објавиме клучните одлуки во врска со улогите и нивоата на персонал низ организацијата“, соопшти компанијата со седиште во Чикаго.

„McDonald’s“ исто така побара од вработените да ги откажат сите состаноци лице в лице со партнери и други надворешни страни во нивното седиште, се додава во извештајот.

Компанијата сè уште не одговорила на барањата на „Reuters“ за коментар на оваа вест.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП