недела, 26 март 2023
ПочетнаАВТОБИЗКако ќе изгледа новиот „BMW X5“?

Како ќе изгледа новиот „BMW X5“?

Првата генерација на „BMW X5“ беше објавена во 1999-та година. А неодамна, четвртата генерација беше ажурирана, така што петтата генерација на популарниот кросовер веќе е на хоризонтот.

Конечниот стајлинг на новиот автомобил сè уште не е одобрен. Но, тоа не ги спречи некои ентузијасти да замислат како би можел да изгледа „BMW X5“ од 2026-та година. Конкретно, еден грузиски дизајнер со прекар „Tedoradze.giorgi“ понуди прилично реалистичен приказ.

Во оваа дигитална илустрација, „BMW X5“ од 2026-та година има тенки LED задни светла кои се поврзани со светлосна лента. Браникот има нови отвори за воздух од двете страни на задната врата. Предниот браник исто така е заменет со нов, има пар LED светла во страничното обложување и многу голем централен довод за воздух кој хипотетички го испорачува воздухот до моторот со внатрешно согорување.

Меѓутоа, ако внимателно го погледнете левиот преден браник, ќе видите приклучок за полнење што ни кажува дека тоа е хибриден систем. Од друга страна, капачето на резервоарот сè уште се наоѓа на десниот заден панел.

Можно е следната генерација на „BMW X5“ да изгледа сосема поинаку од она што го замислуваат уметниците. Но, некои елементи сè уште изгледаат веродостојни.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП