сабота, 25 март 2023
ПочетнаТЕХНОЛОГИЈАWindows 11 доби поголемо ажурирање, еве што е ново

Windows 11 доби поголемо ажурирање, еве што е ново

Пристигна големо ажурирање на Windows 11, кое Microsoft го нарекува „Moment“ надградба.

Moment 2, како што се нарекува ажурирањето, е достапно како дел од Windows Update, а со него доаѓаат и голем број нови функции за Windows 11.

Меѓу подобрувањата е такбарот, кој е оптимизиран за допир (на екраните на допир), а тука е и Phone Link за iOS, кој им овозможува на сопствениците на iPhone да го поврзат својот уред со работната површина.

Windows 11 сега ќе нуди препораки за подобрување на потрошувачката и дополнителна помош за решавање на проблемите што ги среќавате на вашиот компјутер (со Quick Assist).

Подобрени се и функциите за пристапност, па има поддршка за уредите со Брајово писмо, а Voice Access доби нови команди.

Како и секогаш, ажурирањето носи и голем број безбедносни поправки.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП