вторник, 6 јуни 2023
ПочетнаТЕХНОЛОГИЈААстероид влезе во земјината атмосфера, огнена топка блесна над Париз(ВИДЕО)

Астероид влезе во земјината атмосфера, огнена топка блесна над Париз(ВИДЕО)

Меѓународната метеоролошка организација го потврди влегувањето на астероидот во Земјината атмосфера вечерва во 2 часот 59 минути и 21 секунда.

Малиот астероид 2023 CX1 навлезе во атмосферата на Земјата, создавајќи многу светла огнена топка пријавена од десетици сведоци.

Повеќето снимки доаѓаат од северна Франција и јужна Англија, а минувањето на огнената топка е снимено и на ноќното небо над Париз.

Овој седми влез на астероид, а со оглед на неговата географска положба и поволното време, би можел да биде најпокриен од сите, пренесува N1 Загреб.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

ХОРОСКОП